fbpx

Mat- och vinresa i Sydfrankrike

Mat- och vinresa i Sydfrankrike
29 aug – 3 sep 2023

Välkommen till Mat- och vinresa i Sydfrankrike, 29 augusti – 3 september, med med de mycket uppskattade kockarna Katja och Patrick Palmdahl! Katja och Patrick har har drivit ett antal fina restauranger. Katja var under hösten aktuell som en av deltagarna i ”Kockarnas kamp”.

Pris: 24 900 kr per person i dubbelrum, inkl kursavgift, helpension, slottsmiddag och utflykter. För mer information om vad som ingår, se längst ned på denna sida. Du bokar själv resan till La Chartreuse. Närmaste flygplats är Toulouse – Blagnac (25 minuter från La Chartreuse) och närmaste tågstation ligger i Toulouse.

Under denna vistelse kommer du som gäst att få laga fransk och medelhavsinspirerad mat i det franska lantköket och i det antika uteköket på La Chartreuse. Matlagningen sker under ledning av Katja och Patrick. Det blir inspiration till vackra uppläggningar och dukningar.

Det blir också mat- och vinrelaterade utflykter såsom besök på Frankrikes äldsta och kanske mysigaste utomhusmarknad. Vi besöker Toulouse saluhall där vi botaniserar bland lokala specialiteer. Vi besöker en ”fromagerie” och en ”chocolaterie”. Under vistelsen provar vi viner från regionen och vi besöker en ekologisk vingård. En av kvällarna äter vi en slottsmiddag på Chateau de Drudas. 

Det kommer även att finnas gott om egentid då du som gäst har tillgång till de vackra sällskapsrummen på La Chartreuse, till husets spa och det härliga poolen. Tid då du kan ta en promenad eller cykeltur i det böljande landskapet, njuta av den fantastiska trädgården och kanske spela ett parti boule.

Vi blir ev liten exklusiv grupp på vistelsen.

Läs mer om vistelsen och pris genom att scrolla längst ner på sidan!

Förfrågan och för anmälan eller frågor, använd knapparna nedan:kanske 

Fullbokad

AnmälanFörfrågan
Logi och måltider som ingår

*5 nätters boende på La Chartreuse.
*Frukost, lunch och middag alla dagar (helpension). Kaffe, te.
*Slottsmiddag på Le Verdurier en av kvällarna.

Innehåll som ingår

** Matlagning under ledning av Katja och Patrik Palmdahl. 
*Slottsmiddag 
*Mat- och vinrelaterade utflykter

Pris (exklusive resa, inkl helpension)

*24900 kr per person i boende i dubbelrum (dubbelsäng), när ni anmäler er tillsammans. 

Det finns även ett stort vackert tre/fyrbäddsrum i korsvirkeshuset om ni är tre-fyra personer som vill bo tillsammans. 2 X 90 cm sängar samt en 140 cm säng.

*För 5000 kr extra kan du få ett rum helt för dig själv under vistelsen.

Bokningsvillkor

Efter bekräftelse betalas 20% vid bokningstillfället. Resterande betalas senast 60 dagar innan vistelsen.
Vi rekommenderar att du har en reseförsäkring för oförutsedda händelser, så som sjukdom innan eller under vistelsen. Vi rekommenderar också att du bokar en omboknings- eller avbokningsbar biljett.