fbpx

Franskt Lantliv Approved by Skandevall

Franskt Lantliv Approved By Skandevall, Sydfrankrike 17 – 22 september 2024
Fullbokad!
Tips: Kolla in vår Mat- och vinresa 3-8 september

Följ med resejournalisten Lina Skandevall och upplev Franskt Lantliv. Upptäck den exklusiva charmen på La Chartreuse på denna unika resa där Skandevall är reseledare och ciceron. Denna oförglömliga vistelse bjuder på en upptäcktsfärd genom gourmetkök och utsökta lokala viner. Följ med på en resa till hjärtat av södra Frankrike och de pittoreska byarna Rocamadour, Lectoure och Grenade. Utforska de magiska grottorna i Padirac. Besök handplockade vingårdar och njut av Frankrikes historiska och charmiga marknader. Njut av en vinlunch och prova armagnac på ett Chateau i Gascogne.  Avsluta en kväll på slottet med en avsmakningsmeny av toppkvalitet. Våra vistelser har enligt våra gäster alla förutsättningar för att skapa minnen för livet – och allt är inkluderat i priset.

Några röster från tidigare gäster på La Chartreuse:

”En av de roligaste och underbaraste resor jag varit på. En helt fantastisk upplevelse!”

”Ett minne för livet denna resan. Alla underbara människor vi träffade, samtalen, platser vi besökte och vi ska inte glömma den goda maten, wow. Så lyckliga över dessa dagar.”

”Vi hade helt fantastiska dagar hos er, ni fick oss att direkt känna oss hemma. Och vi har fått så oerhört mycket god mat och goda viner. Vi har också lärt oss en massa matnyttigt om vin och fransk kultur. Men framför allt har vi lärt oss att nästan inget går upp mot ett gott skratt bland vänner under en bar himmel en ljummen septemberkväll”

Ta del av mer information nedan om alla aktiviteter som ingår, inklusive en sammanfattning och priser.

AnmälanFrågor?Ladda ner broschyr (pdf)

Sammanfattning

Logi och måltider

* 5 nätters boende på La Chartreuse.
* Frukost, lunch och middag alla dagar (helpension).
* Kaffe, te och honesty bar
* Slottsmiddag på Le Verdurier en av kvällarna.

Innehåll

* Priset inkluderar boendet, helpension med utvalda viner. Varje dag dukas en frukostbuffé upp i lantköket. Vissa måltider äter vi på La Chartreuse och vissa på andra ställen.
* Exempel på vad som ingår är: välkomstdrink, medelhavsbuffé, Utflykt till vingårdar, vinlunch med provsmakning av både vin och Armagnac på Chateau Arton, utflykt till byarna Rocamadour, Lectoure och Grenade samt grottorna i Padirac, pizzanight, Champagne innan slottet, slottsmiddag (avsmakningsmeny), fransk afton mm

Pris inklusive helpension

* 24 900 kr per person för boende i dubbelrum (dubbelsäng) vilket innebär att ni är bekväma med att sova i dubbelsäng.
* Om du vill bo själv i ett drum så tillkommer det ett enkelrumstillägg på 5000 kr, totalkostnaden blir då 29 900 kr (begränsat antal).
* Det finns även ett stort vackert trebäddsrum i korsvirkeshuset. Här kostar det 24 900 kr att bo per person och då bor du tillsammans med två medföljande.

Bokningsvillkor

* Efter bekräftelse betalas 20% när vi bekräftat plats. Resterande betalas senast 60 dagar innan vistelsen.
* Vi rekommenderar att du har en reseförsäkring för oförutsdda händelser, så som sjukdom innan eller under vistelsen. Vi rekommenderar också att du bokar en omboknings- eller avbokningsbar biljett.
*Du ansvarar själv för att boka din resa. Tåg- eller flygstation är Toulouse. Därifrån är det cirka 30-45 minuter till La Chartreuse.

Lina Skandevall

Lina Skandevall är er guide under denna vistelse. Lina, resejournalist och reseinspiratör bland annat på Nyhetsmorgon på TV4, har besökt många platser jorden runt. Hon tycker om att resa bortom allfarvägarna för att hitta sina genuina guldkorn. En viktig del av resandet är enligt Lina mötet med andra människor och med lokalbefolkningen. Lina är dessutom något av en foodie och älskar god mat, så många trevliga måltider kan vi utlova. Under denna vistelse kommer ni att få mängder av inspiration, inte minst av Linas sätt att resa.

La Chartreuse

Vi är stolta över att La Chartreuse är “Approved by Skandevall” – Linas kvalitetsstämpel. La Chartreuse är ett mindre Chateau på sydfranska landsbygden, ett stenkast utanför Toulouse i den stillsamma, charmiga byn Drudas som ligger inbäddad i ett böljande landskap. Utsikten från La Chartreuse är magisk. Huvudbyggnaden som är daterad 1834 har den för trakten karaktäristiska rosa färgen. Den allra äldsta delen byggd i korsvirkesteknik är från 1600-talet. Här på La Chartreuse vill vi erbjuda en personlig och komfortabel hemmakänsla. En lugn och skön atmosfär som genomsyras av varm omtanke. Läs mer om La Chartreuse längre fram.

Chateau Arton

På torsdagen åker ni på en privat tour med vinlunch till Gascogne och Chateau Arton. Här framställs förutom vin även den för regionen typiska drycken Armagnac. Ni får en guidad tur genom vingården och blir introducerade för de åtta druvsorterna som odlas i området. Ni får också lära er mer om ekologisk odling av druvor och om hur man framställer Armagnac.

Lunch på Chateau Arton

Ni avslutar touren på Chateau Arton med att äta en trerätters vinlunch som inleds med gourmétprovning av ett eller två viner som serveras med lokala produkter som aperitif. Lunchen består av förrätt, varmrätt och dessert lagad av kock på plats. De olika rätterna paras med passande viner från gården. Som avslutning erbjuds ni provning av Armagnac av utmärkt kvalitet.

En by av limestone

Efter besöket på vingården i Gascogne fortsätter ni vidare till den trevliga byn Lectoure som är känd för sina många loppisar eller ‘Brocants’ som de kallas här. Här kan du spana in vintage eller bara strosa runt och kika in i de små charmiga butikerna.
Lectoure är en by byggd av limestone. Husen i byn har fönsterluckor färgade i pastel. Här är det mysigt att bara strosa runt, kanske sätta sig ner på ett café och avnjuta en kopp kaffe eller varför inte en kopp choklad. Det sägs att här i Lectoure serveras en av de godaste chokladerna i Frankrike. Väl hemma igen finns det tid att ta det lugnt ett tag innan vi till kvällen samlas i det antika uteköket för att laga pizza tillsammans.

Rocamadour

På torsdagen stiger ni upp tidigt och äter er frukost innan ni beger er till Rocamadour som ligger i hjärtat av Dordognedalen. Denna spektakulära by som är byggd på tre olika nivåer på en klippa är ett mål för många pilgrimer. Här finns bland annat statyn ’Den svarta madonnan ’ som anses kunna utföra mirakel.

Terrass med utsikt

Lunchen äter ni på terrassen på Michelinomnämnda Beau Site, signerade kocken Jehan de Valon. På terrassen är utsikten över dalen magisk och här avnjuter ni deras trerätters lunchmeny.

Grottorna i Padirac

Efter besöket i Rocamadour beger ni er till Padirac för att besöka de extraordinärt vackra grottorna. Här kommer ni att bli överraskade och fulla av förundan gång på gång. De olika salarna i grottan har alla olika karaktär. Ni kommer att gå sammanlagt några kilometer och ni kommer även bitvis att åka gondol på den underjordiska floden som är skimrande turkos.

Domaine La Tucayne

På fredag gör ni en kortrare utflykt till vingården Domaine La Tucayne. Här möter ni upp Sébastien, som är en av de passionerade vinmakarna på den ekologiska vingården. Vi får lära oss mer om hur deras vin framställs och därefter får vi prova deras viner. På gården finns även ett mikrobryggeri och Sébastien kommer säkert gladerligen låta er provsmaka även deras öl om ni så önskar.

En kväll på slottet…

På nära gångavstånd från La Chartreuse ligger slottet i Drudas med den fantastiska slottsrestaurangen Le Verdurier, omnämnd i Michelinguiden. Kökschef är Hippolyte Peters Desteract som var en av finalisterna i franska Bocuse D’Or 2023, en av världens främsta kock-tävlingar. Här äter ni en avsmakningsmeny där några av rätterna som Hippolyte tävlade med är en del av menyn.

Marknaden i Grenade

På lördag förmiddag åker vi på marknaden i Grenade. Denna marknad är Frankrikes äldsta utomhusmarknad. Här är det mysigt att strosa runt och uppleva atmosfären av det franska marknadslivet. Här hittar du förutom franska delikatesser exempelvis vackra stråhattar och väskor. Det är också vilsamt att slå sig ner och dricka något gott samtidigt som man betraktar marknadslivet. 

Fransk afton

På lördag kväll anordnar vi en fransk afton. Vi börjar kvällen med ett parti Petanque (som boule heter i denna del av Frankrike). Till det bjuder vi på den tillhörande drycken Pastis.

Franska Chansons i Citrongården

Därefter fortsätter middagen med huvudrätt uppe på olivterassen. Vi lagar mat av råvaror som vi handlat tidigare på dagen på marknaden i Grenade. Kvällen avslutas med dessert med digestif i Citrongården samtidigt som ni njuter av franska Chansons. l

Varmt välkommen till La Chartreuse

Varmt välkommen till La Chartreuse önskar vi,
Bodil och Petri (ägare och värdpar).

Läs mer om La Chartreuse under menyn ”Om La Chartreuse”
Följs oss på vårt Instagramkonto “Fransktlantliv”:

AnmälanFrågorLadda ner broschyr (pdf)