fbpx

Utflykter/aktiviteter

Vistelsen på La Chartreuse

En vistelse på La Chartreuse passar dig som söker stillhet och livet på landet. Den passar dig som söker återhämtning i en genuin miljö. Under vistelsen på La Chartreuse finns gott om tid för att bara vara. Du kan njuta av saltvattenspoolen och av husets spa och sauna. Naturen är nära och här är det härligt att ta en promenad, en löptur eller en cykeltur i det natursköna landskapet. Här står ett antal cyklar som bara väntar på att du ska ta ut dom på en tur.

Petanque/boulebana

Vi har en nybyggd petanque/boulebana här på gården. Här kan du som gäst spela ett parti när du så önskar. Ibland anordnar vi en petanqueturnering då vi serverar den tillhörande drycken Pastis

En kväll på slottet

I Drudas finns slottet Chateau de Drudas och här finns den fantastiska restaurangen ”Le Verdurier” omnämnd i Guide Michelin. Här skapar kocken Hippolyte Peters Desteract som var en av finalisterna i Franska Boduse Dór 2023 fantastiska menyer. Under våra vistelser ingår alltid en kväll på slottet. Vi börjar kvällen med ett glas Champagne på La Chartresuse innan vi promenerar upp till slottet för att äta en  en avsmakningsmeny på restaurangen Le Verdurier.

Lokal fransk marknad

I den närbelägna staden Grenade finns frankrikes äldsta utomhusmarknad. Här kan man handla lokala specialiteer eller bara gå runt och insupa atmosfären och kanske slå sig ner för en kopp kaffe. Marknaden i Grenade hålls varje lördag på förmiddagen.

Vinprovning

Det finns många vingårdar att besöka i detta område som kan stoltsera med att ha den ursprungliga ”Champagne” framställningen och av att vara en av de allra äldsta vinproducerande områdena i hela Frankrike. Många av vingårdarna är ekologiska eller håller på att ställa om till ekologisk odling. I närområdet framställs även Armagnac och det finns provning av denna dryck på vissa vingårdar. Det finns även mysiga mikrobryggerier som framställer fantastiskt god lokal öl.

Toulouse – Den rosa staden

Toulouse också kallad ”Den rosa staden” är Frankrikes tredje största stad. Toulouse ligger cirka en halvtimmes bilresa från Drudas. Här finns många vackra byggnader, fantastiska restauranger och mysiga caféer.

I Toulouse finns många mysiga butiker. Som denna butik där du kan provsmaka och köpa fantastiska olivoljor. Eller besöka en äkta fransk fromageri, ostbutik. På vissa arrangeras ost och vinprovning. Du kan även boka en mat-tour i Toulouse då du får lära dig mer om den lokala matkulturen och provsmaka lokala delikatesser.

Albi

UNESCO-Staden Albi är ett mysigt utflyktsmål. Här finns världens största tegelbyggnad, Katedralen  Sainte-Cecilie som tog hela tvåhundra år att bygga. Katedralen är inte bara en av världens största, den är också fantastiskt vackert utsmyckad. I Albi finns också konstmuseet Toulouse-Lautrec och den vackra trädgården ”Les Jardins de Berbie”

Lectoure – Antikaffärernas stad

Om du är intresserad av antikviteter eller bara vill åka till en mysig liten stad så kan du åka till staden Lectoure som har en mängd olika brocantes (antikaffärer). Vägen hit går genom ett fantastiskt vackert böljande landskap. 

Chateau de Laréole

Nära Drudas ligger renässansslottet Chateau de Laréole. Här visas ofta olika konstutställningar och ibland anordnas musikföreställningar. I anslutning till slottet finns även ett café som serverar dryck och enklare tilltugg.

Keramikmuseum

I grannbyn Cox ligger ett litet keramikmuseum. Här hittar du bland annat föremål som hittats under utgrävningar av La Chartreuse

Carcassonne

Om du vill åka på en heldagsutflykt så kan du besöka medeltidsstaden Carcassonne som är UNESCO-listad

Najac

Bergsbynyn Najac ligger inbäddad i djup gröndska. 

Rocamadour

Den klippbelagda pilgrimsbyn Rocamadour går också att besöka på en dagsutflykt.

Cordes Sur-Ciel

Den mysiga byn Cordes-Sur_Ciel är ytterligare ett förslag på dagsutflykt.