fbpx

Utflykter/aktiviteter

Vistelsen på La Chartreuse

En resa till La Chartreuse passar dig som söker stillhet och livet på landet. Den passar dig som söker återhämtning i en genuin miljö. Under vistelsen på La Chartreuse finns gott om tid för att bara vara. Du kan njuta av saltvattenspoolen och av husets spa och sauna. Naturen är nära och här är det härligt att ta en promenad, en löptur eller en cykeltur i det natursköna landskapet. Här står ett antal cyklar som bara väntar på att du ska ta ut dom på en tur, om du säger till ett par dagar i förväg så fixar vi en picknickkorg med några lokala ostar, ett gott bröd, frukt och en flaska lokalt vin som du kan avnjuta under din tur. På gården finns även en olivlund som skänker skön skugga. Här dukar vi ibland upp för picknick, vissa kvällar serveras meze sittandes under olivträdens gröna tak. Olivlunden är också en fantastisk plats för att dricka något gott i skuggan eller att lägga sig i någon av hängmattorna för att läsa en bok eller kanske ta en tupplur. Du kan även boka massage i förväg och njuta av den i spat eller i olivlundens skugga om du föredrar det. 

Petanque/boulebana

Vi har en nybyggd petanque/boulebana här på gården. Här kan du som gäst spela ett parti när du så önskar. Ibland anordnar vi en petanqueturnering då vi serverar den tillhörande drycken Pastis

En kväll på slottet

I Drudas finns slottet Chateau de Drudas och här finns den fantastiska restaurangen ”Le Verdurier” omnämnd i Guide Michelin. 

Lokal fransk marknad

I den närbelägna staden Grenade finns frankrikes äldsta utomhusmarknad. Här kan man handla lokala specialiteer eller bara gå runt och insupa atmosfären och kanske slå sig ner för en kopp kaffe.

Vinprovning

Det finns många vingårdar att besöka i detta område som kan stoltsera med att ha den ursprungliga ”Champagne” framställningen och av att vara en av de allra äldsta vinproducerande områdena i hela Frankrike. Många av vingårdarna är ekologiska eller håller på att ställa om till ekologisk odling.

Toulouse – den rosa staden

Toulouse också kallad ”Den rosa staden” är Frankrikes tredje största stad. Den är väl värd ett besök. Till Toulouse åker du på egen hand om du har bil. Här finns många vackra byggnader, fantastiska restauranger och mysiga caféer.

I Toulouse finns många mysiga butiker. Som denna butik där du kan provsmaka och köpa fantastiska olivoljor. Eller besöka en äkta fransk fromageri, ostbutik. På vissa arrangeras ost och vinprovning.

UNESCO-Staden Albi är ett mysigt utflyktsmål. Här finns världens största tegelbyggnad, Katedralen  Sainte-Cecilie som tog hela tvåhundra år att bygga. Katedralen är inte bara en av världens största, den är också fantastiskt vackert utsmyckad. I Albi finns också konstmuseet Toulouse-Lautrec och den vackra trädgården ”Les Jardins de Berbie”

Om du är intresserad av antikviteter eller bara vill åka till en mysig liten stad så kan du åka till staden Lectoure som har en mängd olika brocantes. Vägen hit går genom ett fantastiskt vackert böljande landskap.

Nära Drudas ligger renässansslottet Chateau de Laréole

Vill du åka på en heldagsutflykt så kan du besöka medeltisdstaden Carcassonne, även den UNESCO-listad.

Byn Najac är också ett fint utflyktsmål från Drudas. Denna vackra bergsby ligger inbäddad i djup gröndska. 

Den klippbelagnda byn Rocamadour går också att besöka på en dagsutflykt.

Cordes-Sur-Ciel är ytterligare ett förslag på dagsutflykt.