fbpx

Utflykter/aktiviteter

Vistelsen på La Chartreuse

En resa till La Chartreuse passar dig som söker stillhet och livet på landet. Den passar dig som söker återhämtning i en genuin miljö. Under vistelsen på La Chartreuse finns gott om tid för att bara vara. Här kan du läsa, ta en tupplur i hängmattan, ta något gott att dricka och slå dig ner på valfri plats. Du kan njuta av saltvattenspoolen och av husets spa och sauna. Naturen är nära och här är det härligt att ta en promenad eller en löptur.

Utflykt till marknad

På vissa av våra vistelser ingår en utflykt till en fransk marknad som beskrivs som en av landets bästa. Vi botaniserar bland lokala produkter. Och du har möjlighet att handla med dig franska specialiteter hem.

Matlagningsworkshop

På en del av vistelserna ingår en matlagningsworkshop i det franska lantköket. Här får du kunskap om vilken kost som främjar hjärnhälsa. Under denna Workshop lagar vi maten tillsammans under trevliga former.

Besök på vingård

Vad vore en vistelse i Frankrike utan ett besök på en vingård med vinprovning. Här har du möjlighet att handla med dig vin hem om du så önskar..

En kväll på slottet

Vår vision är att alla måltider ska vara en upplevelse där du njuter med alla dina sinnen! En av kvällarna får du som gäst lite extra guldkant. Vi äter en fantastiskt vacker och god slottsmiddag med utvalda viner på slottet i Drudas, på deras restaurang omnämnd i Michelin Guide.

Olivlunden och Petanquebanan

Njut av stillheten i olivlunden som ger skugga soliga dagar. Längst ned i området finns en Petanquebana för avkopplande samvaro i grupp.

Toulouse – den rosa staden

Toulouse också kallad ”Den rosa staden” är Frankrikes fjärde största stad. Den är väl värd ett besök. Till Toulouse åker du på egen hand om du har bil. Kanske vill du bo någon dag här i anslutning till ditt besök på La Chartreuse?