fbpx

Retreat för hälsa och välbefinnande

Retreat för hälsa och välbefinnande i Sydfrankrike, 28 maj – 2 juni 2024

Varmt välkommen på retreat för hälsa och välbefinnande i Sydfrankrike.
Denna retreat har fokus på välmående inifrån och ut. Du kommer att få tid för stillhet och reflektion och den senaste kunskapen för hur du kan öka ditt välbefinnande. Du kommer att få dagliga yoga- och rörelsepass samt övningar för ökad närvaro och självmedkänsla. Retreaten vänder sig till alla som vill ha en njutbar vistelse med dagar som ger näring till både kropp och själ. Vi njuter av god medelhavsmat och lokala viner. Vi vill också ge dig nya intryck i form av mysiga utflykter och en middag på slottet. Du behöver inga förkunskaper för att delta på retreaten.

Några röster från tidigare gäster:

”Ert underbara bemötande och förmåga att skapa en familjär och varm stämning gör vistelsen hos er oförglömlig. Jag har njutit varenda sekund. Längtar redan till nästa gång” 

”Än en gång vill jag tacka för en alldeles underbar upplevelse på La Chartreuse. Jag är galet tacksam för att jag åkte”

”Jag kan inte tänka mig vare sig en bättre plats eller lärare för en retreat som denna”

Allt är inkluderat i priset. Läs nedan om kursen.

AnmälanFrågor?Ladda ner broschyr (pdf)

Sammanfattning

Logi och måltider

* 5 nätters boende på La Chartreuse.
* Frukost, lunch och middag alla dagar (helpension).
* Kaffe, te och frukt
* Slottsmiddag på Le Verdurier en av kvällarna.

Innehåll

* Priset inkluderar boendet, helpension, yoga och annan rörelse, workshops, utflykter, slottsmiddag med avsmakningsmeny.

Kostnad för eventuell förbokad massage tillkommer.

Pris inklusive helpension

* 24 900 kr per person för boende i dubbelrum (dubbelsäng) vilket innebär att ni är bekväma med att sova i dubbelsäng.
* Om du vill bo själv i ett rum så tillkommer det ett enkelrumstillägg på 5000 kr, totalkostnaden blir då 29 900 kr (begränsat antal).
* Det finns även ett stort vackert trebäddsrum i korsvirkeshuset. Här kostar det 24 900 kr att bo per person och då bor du tillsammans med två övriga medföljande.

OBS! Denna vistelse går inte längre att boka

Bokningsvillkor

* Efter bekräftelse betalas 20% när vi bekräftat plats. Resterande betalas senast 60 dagar innan vistelsen.

* Vi rekommenderar att du har en reseförsäkring för oförutsedda händelser, så som sjukdom innan eller under vistelsen. Vi rekommenderar också att du bokar en omboknings- eller avbokningsbar biljett.

Du ansvarar själv för att boka din resa. Tåg- eller flygstation är Toulouse. Från flygplatsen i Toulouse så är det ca 30 minuter till La Chartreuse. Vi hjälper dig gärna att förboka en taxi med taxifirman i grannbyn. Vi erbjuder incheckning från 14:00 och framåt. Programmet börjar 18:00 med välkomstdrink och rundvandring.

La Chartreuse

La Chartreuse är ett mindre Chateau på sydfranska landsbygden, ett stenkast utanför Toulouse i den stillsamma, charmiga byn Drudas. Drudas ligger inbäddad i ett böljande landskap och denna region brukar kallas ”Frankrikes Toscana”. Utsikten från La Chartreuse är magisk. Huvudbyggnaden som är daterad 1834 har den för trakten karaktäristiska rosa färgen. Den allra äldsta delen byggd i korsvirkesteknik är från 1600-talet. Här på La Chartreuse vill vi erbjuda en personlig och komfortabel hemmakänsla. En lugn och skön atmosfär som genomsyras av varm omtanke.

Välkommen hit

Vi som driver La Chartreuse är båda psykologer med inriktning mot hälsa, lärande och utveckling. Vi utgår från den senaste kunskapen inom livsstilsmedicin, self-compassion och positiv psykologi, alla med fokus på vad som främjar hälsa och välbefinnande. Retreaten passar dig som mår bra i det stora hela men som vill hjälpa dig själv till ett ökat välbefinnande här och nu samtidigt som du ger dig själv förutsättningarna för att må bra i framtiden. Här på La Chartreuse vill vi erbjuda en personlig och komfortabel hemmakänsla. En lugn och skön atmosfär som genomsyras av varm omtanke.

Kristin Lindegren


Kristin Lindegren håller i retreatens yoga- och rörelsepass. Kristin är yogainstruktör och personlig tränare. Hon utbildar sig för tillfället till sjuksköterska.

Morgonyoga

Dagarna börjar med mjuk morgonyoga i olivlunden. Kristin håller i en yoga som passar alla. Under dagarna kommer Kristin även att lägga in andra rörelsepass. Det kan handla om enkla rörelsepass, promenader, mindfulness-promenader. I Drudas finns väldigt fina vägar att promenera på. Några av kvällarna blir det även lugn yinyoga för nedvarvning.

Massage

Under retreaten finns även möjlighet att boka massage med Gillian Ratcliffe som är licensierad massageterapeut. Gillian erbjuder flera typer av massage utifrån vad du är i behov av. Några exempel är indonesisk, hawaiiansk, Ayurvéda- och klassisk svensk massage.

Workshops

Jag som håller i retreatens workshops heter Bodil Leijonklo. Jag är legitimerad psykolog och psykoterapeut med utbildning i livsstilsmedicin, mindfulness och compassion. Jag har skrivit två böcker inom området: “Hälsokoden – Så får du ökad energi och livsglädje” samt “Livsstil för hälsa och välbefinnande”

Ur innehållet

Öka din energi och livsglädje
Lev det liv som gör dig lycklig
Bli en god vän till dig själv
Njut nu och måna samtidigt om ditt framtida jag
Hitta din personliga hälsokod

Spa & Relax

La Chartreuse rymmer ett litet, mysigt spa. Här finns en jacuzzi, en sauna med essentiella dofter och en relaxavdelning. Under retreaten kommer det att finnas gott om tid att njuta här för de som önskar.

Här vaknar du till kyrkklockan som spelar ”Broder Jakob”…

La Chartreuse erbjuder ett stort antal vackra rum i form av sällskapsrum, matsal, franskt lantkök, bibliotek, individuellt inredda sovrum och badrum med boutiquekänsla, samt spa med sauna, jacuzzi och relaxavdelning. Utomhus finns en vacker trädgård med saltvattenpool, terrasser med uteplatser, olivlund, örtträdgård, rosenallé och en innegård med utemöbler och loungeavdelning. Längst ner i trädgården finns även en petanque-bana (boule).

La Chartreuse kan inkvartera en grupp på 12 personer i sex dubbelrum. Våra sovrum är alla olika både vad gäller storlek och utformning. Samtliga gästrum har egna badrum, vissa med dusch och andra med badkar. Rummen städas ordentligt innan din vistelse men inte under själva vistelsen. Sängkläder, badrock, handdukar och poolhandduk ingår.

Trädgårdens olika rum

Här på La Chartreuse finns en fantastiskt vacker trädgård med många olika trädgårdsrum för såväl umgänge som för att dra sig undan en stund. Under din vistelse hos oss kommer vi att använda oss av olika ställen i trädgården vid våra måltider. Som gäst kan du förutom alla sällskapsrum inomhus nyttja de olika områdena i trädgården.

La Chartreuse rymmer flera terasser med plats för många. På utsiktsterassen äter vi med fördel vår frukost. Här finns också generösa loungesoffor. Gårdens olivlund erbjuder skön skugga och här finns både hängmattor och olika sittgrupper. På gården finns även en stor saltvattenpool med solstolar och bord.
Längre ner i trädgården finns den hemliga trädgården som rymmer örtagård, paviljong, ett gammalt orangeri och boulebana. Ytterligare ett trädgårdsrum är Citrusgården där det finns en stor loungesoffa och bord med stolar.

Det franska lantköket

I hjärtat av La Chartreuse ligger det franska lantköket. Här finns en stor, vacker öppenspis, ett gediget franskt lantbord och ett buffébord av antikt tegel murad på 1700-talet då denna del av huset byggdes. Här dukar vi upp en härlig frukostbuffé varje morgon.

Medelhavsinspirerad mat

Vi lagar mat som har inspiration från medelhavets alla hörn. Vi använder oss gärna av lokala råvaror. Elodie i granngården levererar grönsaker och ägg, övriga råvaror handlar vi gärna på den lokala marknaden.

Vi njuter med alla sinnen

Den kvällen när ni kommer dukar vi upp en medelhavsbuffé på det stora stenbordet på olivterassen. Under veckan äter vi en fräsch medelhavsmat. Det kommer såklart att finnas croissanter, franska ostar och annat njutbart. Vi serverar lokala viner och det finns självklart alltid alkoholfria alternativ för de som föredrar det. Vi njuter med alla sinnen av livet goda.

Avslappnad gemenskap

Du vistas i en genuin lantlig miljö vilket skapar förutsättningar för ett avslappnat umgänge med övriga deltagare. Oavsett om du reser själv eller tillsammans med någon/några andra så ingår du/ni i en gemenskap tillsammans med övriga deltagare och oss som finns här för att göra dessa dagar återhämtande och utvecklande. När du känner för stillhet och återhämtning så finns det många platser att välja.

Monika

Under retreaten lagar Monika Saarepera härlig medelhavsmat. Monika brinner för att laga en god och näringsrik mat. Maten är viktig för vårt välbefinnande och här på La Chartreuse brukar vi prata om “mat som älskar dig tillbaka”.

Domaine de La Tucayne

Vi gör en utflykt till vingården Domaine de La Tucayne. Här möter vi upp Sébastien, som är en av de passionerade vinmakarna på den ekologiska vingården. Vi får lära oss mer om hur deras vin framställs och därefter får vi prova deras viner.

Redan romarna var här…

När man anlade vingården på Tucayne så hittades en romersk bronsstaty av Jupiter i jorden där vinstockarna satte. Statyn finns nu på museum. Sébastien berättar mer om hur detta gick till och om hur det har namngett ett av deras viner.

En kväll på slottet…

På nära gångavstånd från La Chartreuse ligger slottet i Drudas med den fantastiska slottsrestaurangen Le Verdurier, omnämnd i Michelinguiden. Kökschef är Hippolyte Peters Desteract som var en av finalisterna i franska Bocuse D’Or 2023, en av världens främsta kock-tävlingar. Här äter ni en avsmakningsmeny där några av rätterna som Hippolyte tävlade med är en del av menyn.

Marknaden i Grenade

På lördag förmiddag åker vi på marknaden i Grenade. Denna marknad är Frankrikes äldsta utomhusmarknad. Här är det mysigt att strosa runt och uppleva atmosfären av det franska marknadslivet. Här hittar du förutom franska delikatesser exempelvis vackra stråhattar och väskor. Det är också vilsamt att slå sig ner och dricka något gott samtidigt som man betraktar marknadslivet.

Fransk afton

På lördag kväll anordnar vi en fransk afton. Vi börjar kvällen med ett parti Petanque (som boule heter i denna del av Frankrike). Till det bjuder vi på den tillhörande drycken Pastis.

Franska Chansons i Citrongården

Därefter fortsätter middagen med huvudrätt uppe på olivterassen. Vi lagar mat av råvaror som vi handlat tidigare på dagen på marknaden i Grenade. Kvällen avslutas med dessert med digestif i Citrongården samtidigt som ni njuter av franska Chansons.

Varmt välkommen till La Chartreuse

Varmt välkommen till La Chartreuse önskar vi,
Bodil och Petri (ägare och värdpar).

Läs mer om La Chartreuse under menyn ”Om La Chartreuse”
Följs oss på vårt Instagramkonto “Fransktlantliv”: